Stralen bij Poedercoat Nederland. Een beproefde methode om roest en andere verontreinigingen te verwijderen. Een met staal gestraald oppervlak is schoon en vertoont een bepaalde mate van ruwheid. Om de kwaliteit van het nog aan te brengen verfsysteem te waarborgen, is het van belang dat deze ruwheid voldoende is. Het oppervlakteprofiel van het gestraalde materiaal wordt door ons, met behulp van digitale techniek gecontroleerd. Indien nodig wordt de straalmix aangepast. Door het stralen krijg het object een verruwing van het oppervlak waardoor er sprake is van een oppervlaktevergroting en dus van een betere hechting.

Inerte straalmiddelen

Ook het stralen met inerte straalmiddelen behoort tot de mogelijkheden. Dit wordt vooral toegepast op non-ferro materialen bijv. een aluminium jacht. Inerte straalmiddelen gaan geen reactie aan met het gestraalde oppervlak.

Fijnstralen

Door de combinatie van de juiste druk en het juiste straalmiddel kan men specifiek straalwerk uitvoeren. Het doel is om de impact van het straalmiddel dusdanig te laten zijn dat het wel zijn reinigende kracht behoudt, maar dat de energie die als warmte vrijkomt zoveel mogelijk beperkt blijft.

Poedercoat Nederland